Bikeservicepunt Logo

Ontstaan

Op 14 augustus 1977 ben ik geboren als enigste zoon van Jef Eerdekens en Laurette Luyckx. Wekelijks ging ik met mijn ouders mee naar de motorcross. Ondanks dat ik daar tijdens het kijken naar een wedstrijd mijn beide scheenbenen en 1 kuitbeen gebroken heb, is de passie voor 2 wielen er altijd geweest. Helaas, motorcross heb ik nooit mogen beoefenen. Rond de leeftijd van 6 tot 12 jaar was ik dan ook dagelijks, tot de zondag toe, aan het einde van onze straat in het “crossboske” het bmx parcours aan het verbouwen. Steeds hoger en langer werden de springheuvels. Op mijn 14de werd mijn bmx ingeruild voor een mountainbike. In die tijd was je populariteit te meten aan de hand van het aantal versnellingen op je bike… tegenwoordig werkt het andersom…

15jaar was ik, wanneer Eric Janssen van de gelijknamige fietsenwinkel in Genk mij vertelde dat er wedstrijden plaatsvonden in Limburg tijdens de winter. Mijn eerste deelname aan de “Suntour” was een feit. Afzien en achter de feiten aanhollen was mijn wekelijkse bezigheid op zondag. Daar leerde ik Roger Hilven, vader van Werner Hilven kennen. Zij vertelden mij dat MTB in feite een zomersport is en er dan ook vooral in de zomermaanden wedstrijden gereden worden. Bij toeval kwam mijn papa een keer in de winkel van Erwin Pauwels in Kerkhoven, hij zorgde ervoor dat ik vanaf dan zijn steun en die van Scott België had. Eddie Dewit en Erwin Pauwels ben ik dan ook eeuwig dankbaar voor de kansen die zij mij geboden hebben. Zo begon ik mijn eerste jaar bij de nieuwelingen, toen nog cadetten genoemd. De eerste wedstrijden, zoals daar waren Sint-Niklaas, Temse en Hofstade, waren nog zwaar en afzien. Maar de eerste keer in de Ardennen, in Stoumont, werd ik meteen 3de. Dat jaar, 1993, kon ik meestal mooi bij de 3 eerste eindigen met ook 4 overwinningen, waaronder Hagelands Kampioen. 1994 was een jaar met ups en downs, eerste jaar trainen met de hartslagmeter, op zoek naar de juiste training, voeding, enzoverder. 1995 werd een beter jaar met ook weer een overwinning. Tijdens de winter van 1995-1996 kreeg ik een knauw in mijn motivatie waardoor ik helaas toen besliste van de fiets aan de haak te hangen. Al die jaren heb ik steeds veel gewerkt aan mijn bikes, lagers werden bijna wekelijks gedemonteerd, alles werd steeds nagekeken. Dit was de basis voor mijn wens om ooit een eigen team te besturen en een bikeshop te runnen. Het eerste doel heb ik in 2011 verwezenlijkt doordat ik niet meer overweg kon met de manier waarop het team bestuurd werd, waar ik op dat moment zelf als funrijder deel van uit maakte. Reeds vanaf het begin gaf Bart Schouten van C-Bear mij alle vertrouwen en steun, zonder hem was deze droom nooit gelukt.

Het 2de doel heb ik nu pas kunnen verwezenlijken door de steun van mijn familie en vooral doordat ik iets miste aan de bestaande dealers. Wanneer ik opzoek was naar een minder frequent voorkomend onderdeel, was het uren zoeken op internet welke dealer dat specifiek onderdeel in zijn gamma had. Vervolgens startte dan een rondrit of telefoonmarathon naar verschillende dealers om het bewuste onderdeel te zoeken. Uiteraard vormen de internetsites met zeer goedkoop aangeboden onderdelen een bedreiging voor de lokale fietsenmaker maar iemand die een goede service nodig heeft zal toch de vakman opzoeken. Toch, internet wegcijferen mogen we niet. Vandaar dat ik al mijn onderdelen in stock ook online zal plaatsen zodat jullie vanuit de zetel thuis kunnen “winkelen” in mijn shop.

Sinds 2011 bestuur ik het MTB Team “Team C-Bear”. 2 jaar en respectievelijk 3 jaar heb ik de toffe rijders, Jan Dams en Sara Mertens in mijn team gehad. Een super tijd heb ik met hen gehad. Een mooier begin van mijn eigen team had ik mij niet kunnen voorstellen. Intussen hebben we zelfs 2 toerrijders erbij gekregen, Roel Keunen en Jonas Devroede, die op toertochten zorgen voor mooie publiciteit. Afgelopen winter zijn Jimmy Tielens, Zander Tielens, Glenn Heylen en Joke Meynckens lid geworden van mijn team. Met deze equipe is mijn mooiste seizoen ooit begonnen. Zij worden dan ook door MTBServicepunt.be gesteund waar het kan. Voor het seizoen 2015 zetten we nog een stapje verder en verwelkomen we 4 nieuwe gezichten.

Ik nodig u van harte uit om tijdens een vrij moment of een training langs te komen voor een kop koffie of een energiedrank. Gezelligheid en fun is in alles wat wij doen belangrijk!

 

Bjorn

cookie

Deze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren.